1e Lustrum Off The Road rit Motor GP Eext

Inschrijven OTR Eext 2018
01/24/2018
Motor GP Eext presenteert eigen OTR Clubjas
02/01/2018

1e Lustrum Off The Road rit Motor GP Eext

Op zondag 4 februari wordt deze rit voor motoren en quads dit jaar alweer voor de 5e keer georganiseerd door de stichting motor GP Eext. Deze jubileum editie kent een bijzondere start en eindpunt. Namelijk het dorpshuis van Eext. (Eetcafé Homan)

De start is om 09.30 uur aan de Hoofdweg bij het dorpshuis in Eext, waarna de rijders beginnen aan hun toch van ongeveer 45 kilometer. Vanaf 08.00 start de keuring in de garage van Autobedrijf Okken. Uiteraard is dit toegankelijk voor het publiek. De inschrijving is in het dorpshuis. Door de keuring en de de start in het centrum van Eext te houden hopen wij dat nog meer toeschouwers een kijkje komen nemen. En uiteraard is Café Homan vanaf het begin tot het eind geopend om de inwendige mens te versterken.

Het parcours is een ware uitdaging voor zowel recreanten als gevorderde rijders.  Over bospaden en weilanden gaan de rijders vervolgens naar Eexterzandvoort, Gieterzandvoort, Veenhof, Gasselternijveen, Gieten om vervolgens via de fietsbrug weer naar start/finish te gaan. De rijders mogen zelf bepalen hoeveel ronden ze willen of kunnen rijden. Tot 14.30 uur mag men van start gaan, dan gaat de laatste ronde in. Op het parcours zijn een aantal parels van hotspots voor het publiek. Zo kan men de verrichtingen van de rijders goed bekijken bij het Enduropark (klim- en klauterpark voor de motoren) aan de Madenweg in Gieterzandvoort en bij de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten. Het mulle zand, de springbulten, de steile heuvels en het water zorgen daar altijd voor veel spektakel en dus veel bekijks.

De route is samengesteld in een  goede samenwerking met de Gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer, Drentsche Aa gebied, Waterschap hunze en Aa’s en De Provincie Drenthe. Uiteraard heeft de gemeente vergunning verleend voor dit evenement.

De organisatie kan ook dit jaar weer rekenen op een uitgebreid deelnemersveld. De rijders komen uit heel Nederland maar ook veel buitenlandse rijders hebben hun weg naar Eext inmiddels gevonden.

Ook aan het inwendige van de toeschouwers wordt gedacht. Bij een dergelijk evenement staan een goede voorbereiding en de veiligheid natuurlijk voorop. Zo’n 150 vrijwilligers zorgen ervoor dat de OTR-rit in goede banen wordt geleid. De rijders zelf zijn zich ook goed bewust van deze veiligheid en het feit dat ze te gast zijn in de gemeente Aa en Hunze. Zij worden daarom geacht de regels van de zogeheten “Code Groen” te volgen. Deze code wordt ook wel de 10 geboden van het Off The Road rijden genoemd, met oog op wederzijds respect voor natuur en vrijetijd. Tevens zijn er veel aanwonenden en dierenbezitters persoonlijk geïnformeerd betreft eventuele overlast. De organisatie is te bereiken via het coördinatiecentrum op het volgende nummer : 0592- 262944

Als de laatste rijder is gefinisht begint de organisatie direct met het herstellen van de route en het gangbaar maken van de bos- en zandpaden. Voor de vrijwilligers, rijders, sponsoren, landeigenaren en toeschouwers is er na afloop, omstreeks 18.00 uur, een gezellig samenzijn bij Het dorpshuis in Eext. Iedereen is van harte welkom om nog even na te genieten van het spektakel. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.otreext.nl. De organisatie is altijd op zoek naar vrijwilligers. Via de website kan men zich hiervoor aanmelden.