Barclay Suzuki van Boet van Dulmen weer op Nederlandse bodem

Team Classic Suzuki naar Motor GP Eext 2015
04/06/2015
Suzuki advertentie uit de jaren 80
04/25/2015

Barclay Suzuki van Boet van Dulmen weer op Nederlandse bodem

De 500 cc Suzuki uit 1983 van motorsport legende Boet van Dulmen maakt zijn rentree op Nederlandse bodem. De machine van Boet was speciaal voor de Grand Prix’s van Assen en het Belgische Francorchamps in de kleuren van de sponsor Barclay gespoten. In verband met het verbod op tabaks reclame was het voeren van de Barclay kleuren niet overal mogelijk.

De motor van Boet is door Steve Wheatman van het Classic Suzuki team helemaal opnieuw opgebouwd en gespoten. De motor is nu eigendom van Martin Cutler, een Engelse piloot die heel graag met de speciale Suzuki te gast is op de Motor GP Eext. Cutler neemt een van zijn vrienden mee, het gaat om de drie voudig Brits Superbike kampioen John Reynolds.

Boet van Dulmen in Eext herenigd met zijn Barclay Suzuki

Niet alleen de Barclay Suzuki staat in Eext tijdens de Motor GP op 22 en 23 augustus maar ook de berijder van destijds is in Eext aanwezig. Boet van Dulmen beleefde met zijn kameraad in 2013 een prachtig weekend bij de Daytona Revival. Met o.a. zijn oude makkers Wil Hartog en Marcel Ankone haalde hij weer herinneringen op aan de mooie oude tijden van de wegrace sport. De organisatie van de Motor GP Eext is dan ook andermaal bijzonder trots op de komst van “den Boet”.