“Big John” Reynolds kijkt uit naar GP Eext

Scan van artikel in motorblad Classic racer
04/25/2015
It’s Hammer time
05/04/2015

“Big John” Reynolds kijkt uit naar GP Eext

De Britse Superbike kampioen John Reynolds maakt zijn opwachting tijdens de speciale Suzuki editie van de Motor GP Eext. Reynolds was maar liefst 3 keer Brits Superbike kampioen, in de jaren 1992(Kawasaki), 2001(Ducati 996RS) en 2004 op een Crescent Rizla Suzuki GSXR 1000. De jaren voor zijn Superbike carrière reed Reynolds op een Padgetts Yamaha in de 500 cc klasse van het wereldkampioenschap, hier behaalde hij 8 keer een top 10 klassering. Grote concurrenten bij de Superbikes waren Chris Walker, Steve Hislop, Sean Emmett en Michael Rutter.

Crescent Rizla Suzuki

In 2002 begon de loopbaan van Reynolds bij Suzuki en hij veroverde direct de zesde plaats in het kampioenschap. In 2003 werd hij tweede en in 2004 zette hij de kroon op zijn werk door British Superbike kampioen te worden. Dit gebeurde dus 12 jaar na zijn eerste titel. In 2005 ging John weer vol voor de titel maar brak tijdens een test zijn been en later in het seizoen nog een aantal ribben die vervolgens zijn long doorboorden. Op het moment dat hij de vangrail raakte was het net of er een schakelaar omging en Reynolds wist dat het moment gekomen was om actieve race carrière te beëindigen. Hierna ging hij werken voor Rizla Suzuki en momenteel werkt hij voor Suzuki GB.

Barclay Suzuki Boet van Dulmen

John Reynolds is bevriend met Martin Cutler, de man die sinds kort eigenaar is van de Barclay Suzuki 500 Grand Prix motor van Boet van Dulmen uit 1983. Deze speciale Suzuki is maar 2 keer in de Barclay livery actief geweest. Op de circuits van Assen en Francorchamps kwam Boet ermee aan de start. Ook Martin Cutler komt met zijn speciale Barclay Suzuki naar Eext.