Concours d’Elegance

Programma
02/15/2014
Deelnemers HMV 2013
02/15/2014

Concours d’Elegance

Het concours d’ élégance heeft tot doel om de in Eext en in de directe omgeving van Eext aanwezige klassieke- en historische (wegrace) motoren voor het nageslacht te behouden, door eens per jaar deze motoren als een rijdend museum te presenteren aan het publiek. Het motorrijwiel en berijder moet een representatief tijdsbeeld presenteren. Jaarlijks wordt er gestreden om de Willem Eilert Bokaal.

Een deskundige jury bepaald jaarlijk wie deze felbegeerde wisselbeker mee naar huis neemt. Uiteindelijk velt de jury haar oordeel over het “mooiste geheel” Door jaarlijks de jury anders samen te stellen is er ieder jaar opnieuw een kans voor iedereen. Het concours d’ élégance is dus geen race of regelmatigheidsdemo. De deelnemers rijden achter elkaar achter de auto van de wedstrijdleiding en er wordt in principe niet ingehaald.

Er wordt van uit gegaan dat het motorrijwiel technisch en optisch in algehele goede conditie is en daarmee voldoet aan de eisen/regels zoals de Stichting Historische Motor GP Eext verlangt.

Deelnemers Aa en Hunze klasse

(concours d’elegance 2014)

Naam Woonplaats Merk Bouwjaar Bijzonderheden

 

1 Bert Braam Gieterveen Matchless G3LS 1953 Originele Nederlandse motor
           
2 Bert Jan Jansen Eext Triumph 3 TA   1967 Ordonance motor
           
3 Derk Wekema Grolloo Norbstar 500 cc 1959 Nrton-Manx frame en BSA Goldstar blok
           
4 Jaap Buss Annen Dollar P3  250cc 1929 gegoten frame en pook versnelling
           
5 Martin Eggens Eext DKW  RT125 1953  
           
6 Roelof Mennega Eext B.S.A. M20 1945  
           
7 Simon Buss Annen Morini Sport Lusso 1967  
           
8 Marcel vd Meer Gieten Bakker Suzuki GS1000 1983 Nico Bakker special. Herren team kleuren (Barry Sheene)

download HIER Opgaveformulier demo Aa en Hunze

download HIER Reglement demo Aa en Hunze 

TOEGELATEN WORDEN

Deelnemers die wonen in de gemeente Aa en Hunze en die bij aanmelding / inschrijving donateur zijn van de Stichting Historische Motor GP Eext.

Motorfietsen die zoveel mogelijk origineel zijn en van origine zijn gebouwd voor 1970. Hier is dispensatie voor te krijgen als men zogenaamd een beroep kan doen op oude rechten.

Deelnemers die bij aanmelding / inschrijving en op de dag van et concours d’ élégance in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A.

Deelnemers die een zogenaamd inschrijfformulier ondertekend hebben en onverwijld akkoord gaan met de in dit reglement gesteld voorwaarden.

Motorfietsen die voor aanvang gekeurd zijn door de keurmeester en voldoen aan de eisen regels zoals gesteld door de Stichting Historische Motor GP Eext en zijn voorzien van een zogenaamd goedkeuringssticker.