Eddy Bron, …………. ja inderdaad de zoon van

Gezocht: “de Koekenbakker” van Eext
08/16/2015
Op zoek naar jullie “Lunch top 3”
08/17/2015

Eddy Bron, …………. ja inderdaad de zoon van

Rob Bron Suzuki Francorchamps 2009Bron is een hele bekende naam in de wegrace wereld. Rob Bron , de ras Amsterdammer, die vele jaren de wegrace circuits in Europa af reisde. Later reed Bron ook aan aantal keren de Daytona 200 miles race in Florida. Rob Bron (Amsterdam, 16 mei 1945 – 5 oktober 2009)

Ruige Robbie Bron was in 1971 de eerste Nederlander die in de 500cc klasse een podiumplaats verwierf, tijdens de TT van Assen. Hij eindigde dat jaar als tweede achter Giacomo Agostini. Hij zou dat jaar als derde in het klassement eindigen, achter Agostini en de Nieuw-Zeelander Keith Turner. Agostini was overigens de enige rijder in die tijd die met fabrieksmateriaal (MV Agusta) reed. De andere coureurs, waaronder ook Bron, reden op eigen productie racers. Bron is sinds 1971 de bestgeklasseerde Nederlandse rijder in de 500cc klasse, latere coureurs als Wil Hartog, Boet van Dulmen en “Jumping” Jack Middelburg wisten dit niet te evenaren.

Een jaar later eindigde het seizoen voortijdig na een val. In latere jaren reed hij een aantal keren de 200 mijl van Daytona, waar hij in 1978 een topsnelheid neerzette met 342 km/u. Dit record staat nog steeds

In 1985 eindigde Bron’s actieve sportcarrière, en opende hij een motorzaak in Amsterdam, waar hij voornamelijk onderdelen en service op de races verleende.

Eddy Bron heeft de Suzuki van vader Rob helemaal tot in de laatste details weer opgebouwd. Op de speciale Suzuki editie van de Motor GP Eext mag hij met zijn Suzuki natuurlijk niet ontbreken. Ook al woont Eddy tegenwoordig in Drenthe de Amsterdamse tongval en humor doen sterk denken aan zijn vader Rob. Veel mensen kennen het verhaal achter FPT Racing, voor diegenen die het niet weten: Eddy kan er alles over vertellen.

De Motor GP Eext is trots op de komst van Eddy en de Suzuki van vader Rob.