IJsracecommissie Eext klaar voor de winter

Data Thialf 2015 – 2016 bekend
11/10/2015
Off Road Rit VERPLAATST naar 28 februari
02/04/2016

IJsracecommissie Eext klaar voor de winter

Op Maandag 30 november is de gezamenlijke ijsracecommissie van de Stichting Historische motor GP Eext en de ijsvereniging Eext weer bij elkaar geweest voor een 1e vergadering van het seizoen. Na het grote succes van 2012 bereid de commissie zich jaarlijks voor op het organiseren van een 2e editie. De Eexter organisatie maakt deel uit van Stichting SNEL. ( Stadskanaal, Noordwolde, Eext en Lutjegast) Dit zijn 4 organisatie die jaarlijks proberen het Nederlands kampioenschap ijsracen op natuurijs te organiseren. Eext en Stadskanaal hebben inmiddels een wedstrijd georganiseerd. (beiden in 2012) Bij voldoende ijsdikte mogen nu Lutjegast en Noordwolde als eerste een datum bepalen voor het organiseren van een race. Onder auspiciën van SNEL en de MON zal er dan een keuring van het ijs plaats vinden om hopelijk vervolgens de races te kunnen organiseren.

Op vrijdag 10 februari 2012 werden onder goede, maar winterse weersomstandigheden de 1e ONK ijsraces te Eext georganiseerd. Met 20 cm optimaal en erg hard ijs kon een volledig programma van maar liefst 6 klassen worden afgehandeld.

De organisatie van Eext hoopt dit seizoen weer op een mooie ijslaag. “het wordt voorzichtig weer tijd voor een volgende editie”, zegt de voorzitter van de commissie; Martin Scheper. De commissie heeft maandagavond het concept draaiboek even weer doorgenomen en de 1e handelingen weer verricht op weg naar hopelijk een 2e ONK ijsrace op natuurijs in Eext.