Met dank aan Pops Yoshimura

Barry Sheene tribute op zestiende Motor GP Eext
05/04/2015
Vrijwilligers gezocht!
05/16/2015

Met dank aan Pops Yoshimura

Yoshimura was een Japanse motoren tuner, eigenaar van het gelijknamige raceteam en fabrikant van speciale motorfiets accessoires. In de jaren 80 maakte hij een speciale Suzuki GS1000 R in Yoshimura uitvoering. De coureurs Wes Cooley en Graeme Crosby reden in 1980 op het monster dat was volgehangen met speciale Yoshimura onderdelen. Beide coureurs kwamen destijds uit in het Amerikaanse AMA kampioenschap.

Het TET Classic Endurance team uit leusden begon in ongeveer juni 2013 met de bouw van een replica van de roemruchte Yoshimura Suzuki. Op het TTT circuit in Emmen werden, in mei 2015, de eerste test kilometers afgelegd. Dit is in een heel kort tijdsbestek hoe het is gegaan. Wil je meer weten over de bouw van deze speciale motor en natuurlijk de motor in het echt zien en horen bezoek dan de Motor GP Eext op 23 augustus.

Een extra reden om naar Eext te komen is het feit dat een van de speciale gasten, de Britse Superbike kampioen John Reynolds, een aantal ronden lang de “Yoshi” aan de tand zal voelen.