Motor GP Eext 2013 in alle opzichten een succes.

Vrijdag 14 februari 2014
02/10/2014
Offroadrit
02/15/2014

Motor GP Eext 2013 in alle opzichten een succes.


We are BeKarting and we love GoKart racing

Sed pharetra. Morbi tellus dui nulla, auctor euismod. Vestibulum ante sit amet leo at lectus non eros. Nullam et ultrices posuere, odio. Morbi nibh. Curabitur at augue. Vestibulum dignissim vitae, nibh. Aliquam erat velit eros quis velit suscipit luctus. Maecenas quam at libero. Pellentesque nunc. Vivamus ut nunc ultrices posuere orci. Suspendisse potenti. Morbi tellus. Donec tempus, urna turpis mauris magna, fermentum tortor. Vivamus dignissim in, convallis pellentesque, wisi. Nulla massa. Duis sit amet ipsum. Curabitur arcu luctus et nunc.

Lorem ipsum dolor sit amet neque. Vestibulum id lectus. Ut sagittis, ipsum primis in nisl. Cras ornare. Nam eu augue a diam. Ut id diam. Sed porttitor, lacus malesuada id, vulputate vitae, faucibus arcu nec nisl. Nunc at quam. Nunc gravida. In accumsan sed, vestibulum wisi nec massa. Duis dictum. Curabitur blandit risus sit amet tempor interdum vehicula. Duis consequat non, nunc. Sed sollicitudin ligula non nulla. Curabitur interdum malesuada. Suspendisse placerat eget, scelerisque rhoncus a, blandit suscipit, erat dictum.

RACE WITH US

Curabitur blandit risus sit amet tempor interdum vehicula. Duis consequat non, nunc. Sed sollicitudin ligula non nulla.

Vestibulum ante sit amet leo at lectus non eros. Nullam et ultrices posuere, odio. Morbi nibh. Curabitur at augue. Vestibulum dignissim vitae, nibh. Aliquam erat velit eros quis velit suscipit luctus. Maecenas quam at libero. Pellentesque nunc. Vivamus ut nunc ultrices posuere orci.

GET YOUR FREE INVITATION AND RACE

Sed condimentum justo ac fringilla fermentum. Nulla aliquam sem non erat efficitur

Motor GP Eext 2013 in alle opzichten een succes.

De organisatie van de GP Eext kreeg waar het zo naar had verlangt, een prachtige zonnige dag en duizenden tevreden bezoekers. Na twee regenachtige edities viel dit keer alles op zijn plaats. De organisatie had de races op het Daytona circuit in het Amerikaanse Florida als thema uitgekozen dit jaar, het leek wel of ze ook het weer daarop aangepast hadden.
Daytona Revival.
De grote publiekstrekkers deze keer waren de drie leden van het Dutch Daytona team uit 1975. Het team reisde destijds naar het land van de onbegrensde mogelijkheden in goud kleurige motorpakken. Voor die tijd een enorm gewaagde keuze.
 
De keuze van de Motor GP Eext om de heren uit te nodigen bleek echter geen gewaagde zet maar een schot in de roos.
Marcel Ankoné, Boet van Dulmen en Wil Hartog hebben zich in Eext van hun allerbeste kant laten zien. Wil Hartog, de winnaar van de TT in Assen uit 1977, zorgde voor een grote verrassing op de zaterdag avond. Bij de ‘’Evening with the Stars’’ in café Homan verscheen Hartog in het gouden pak uit 1975. Het zat als gegoten, maar daar was wel een periode van training aan vooraf gegaan. De gedreven sportman Hartog had zichzelf als doel gesteld om in het gouden pak te verschijnen en kreeg daarvoor de handen op elkaar. Na de pauze volgde de volgende verrassing. Marcel Ankoné liet ook zijn gouden pak halen en er volgde een hilarische verkleedpartij op het terras.  Boet van Dulmen zou graag hetzelfde trucje willen uithalen maar zijn pak is ooit gestolen. Tot ieders verbazing wandelde Boet zondag morgen in alle vroegte echter rond  in een reserve gouden pak. Van Dulmen maakte echter geen gebruik van de rits aan de voorkant van het pak. ‘’Het pak is mij te klein’’, riep hij vrolijk, maar waarschijnlijk was zijn buik toch iets te groot geworden. Om het thema Daytona nog meer glans te geven werd een expositie ruimte ingericht met allerlei Daytona-attributen. De verzamelde items werden vanuit het hele land aangeleverd en met een groot aantal foto’s kwamen de herinneringen aan de legendarische races in het verre Amerika weer naar boven. In het programma blad van de Motor GP werd onder andere met  twee artikelen uit het motorblad Moto 73 uitgebreid aandacht besteed aan de races in Daytona.
De  demo’s van de HMV zorgden de gehele dag voor mooie motorsport. Er deden zich geen incidenten voor en de organisatie van de HMV was dan ook weer goed te spreken over de ’mannen en vrouwen van Eext’.
Nog veel meer te beleven in Eext.
De  Motor GP Eext kan en wil niet zonder nevenactiviteiten. Dit keer werd er groot uitgepakt met de show van Radio Continu met live optredens op het podium. Op de gezellige terrassen bleef het lang druk. Verder was er veel belangstelling voor de bodypaint demonstratie. Verschillende modellen werden omgetoverd in een levend schilderij met veelal het Daytona thema als inspiratiebron. Op zaterdag kwam er ook een grote groep oude tractoren het terrein oprijden naast het kermis terrein. De Oude Trekker en Motoren Vereniging maakte zaterdag hun rondrit en showde zondag zijn trotse bezit.
De jeugd heeft de toekomst. Met deze gedachte in het achterhoofd werden er ook voor de jongeren van Eext en omgeving allerlei kinderspelen georganiseerd, zoals luchtkussens , schmink en natuurlijk een kermis.
Vrijwilligers GP Eext gedreven en onmisbaar.
De Historische Motor GP Eext van 2013 gaat de geschiedenisboeken in als een topper. De vele voorbereidingen, de steun van de talloze sponsoren en tomeloze inzet van alle vrijwilligers hebben deze uitgave tot een succes gemaakt.