Oefenavond zeer geslaagd!

Primeur voor Nederland en uniek in de wereld, beeldschone Cagiva’s komen naar GP Eext
07/04/2016
Stilte voor de storm?
07/22/2016

Oefenavond zeer geslaagd!

Veiligheid bij een motorsport evenement staat voorop, dat moge duidelijk zijn. Helaas zijn er genoeg voorbeelden waarbij het mis ging, en koste wat het kost willen we dat in Eext voorkomen. Voor elk scenario tijdens de Motor GP Eext is een draaiboek. Hoe te handelen bij een ongeval met letsel? Wat is het stappenplan voor een veilige hulpverlening en wanneer leg je een race stil? Allemaal draaiboeken die het liefst de volgende dag ongebruikt de kast weer ingaan. Maar het is wel verstandig de verschillende scenario’s te oefenen.

Woensdagavond 6 juli is daarom een grote gezamenlijke oefening gehouden rondom de GP Schuur aan de Middenstraat in Eext. Oefenen doe je in een zo realistisch mogelijke omgeving. De Middenstraat was daarom ook omgetoverd tot een mini circuit met echte posten en postleiders, de welbekende vlaggen en een flinke bak vol portofoons. Ook de heren en dames van racecontrol waren van de partij. Vanuit racecontrol worden de uiteindelijke beslissingen genomen over het verloop van een race, vanuit de Middenstraat in Eext kunnen ze tijdens de GP het hele circuit overzien middels een camerasysteem. Allemaal onmisbaar bij een veilige historische Motor GP Eext.

We hebben enkele beelden gemaakt van de oefenavond. Hierop zie je de mannen en vrouwen die er elk jaar weer voor zorgen dat we een veilig evenement kunnen organiseren in Eext. Kom je ze de 21e tegen rond het circuit? Maak eens een praatje met ze (niet tijdens de races natuurlijk), vol overgave vertellen ze je graag hoe het een en ander in zijn werk gaat.

oefen2 oefen3 oefenavond1