Off Road Rit Eext 2014

2e Off Road Rit Eext op 1 februari 2015
08/31/2014
Media over GP Eext 2014
09/11/2014

Off Road Rit Eext 2014

De stichting Historische Motor GP Eext heeft op zondag 16 februari een zogenaamde off-roadrit georganiseerd. Bij de off-roadritten wordt er op buitenterreinen gereden die voor het grootste gedeelte bestaan uit onverharde wegen. Bij een off road rit vertrekt men in groepen en is er geen tijd en wedstrijdelement aan verbonden. Het parcours van de off-roadrit is ongeveer 50 km lang en wordt uitgezet over verschillende terreinen. Zo wordt er deels in het bos, maisvelden, landerijen, crossbanen, zandpaden en landweggetjes gereden en deels op openbare wegen. Spectaculair is natuurlijk de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten. Onderweg hebben de organisatoren verschillende uitdagingen in het parcours opgenomen. De route is duidelijk aangegeven en op gevaarlijke oversteekpunten staan officials het verkeer te regelen.

Het leuke aspect van de off-roadritten is dat je legaal door het bos mag rijden. Je komt allerlei hindernissen tegen die normaal gesproken illegaal zijn. Bovendien, het is geen wedstrijd, dus geen druk. Dit maakt de ritten zo divers, sommige rijden maar één ronde en een ander rijdt vijf ronden.

Deelname

U kunt zich niet van te voren aanmelden. Download het inschrijfformulier en eventueel het formulier voor de dag verzekering. Vul deze ook in. De kosten voor deelname zijn 20 euro. Een dag verzekering kost 15 Euro. Aan de off roadrit in eext kan iedereen die in het bezit is van een MON off road pas, start- of trainingsbewijs deelnemen. Heb je deze niet, geen zorgen, dan kan je deelnemen op basis van een dagverzekering. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een motor met kenteken en verzekering.