Off the road rit (OTR)

Overige evenementen
04/07/2014
Jim Redman
04/13/2014

Off the road rit (OTR)

De stichting Historische Motor GP Eext organiseert op zondag 1 maart2015 haar jaarlijkse off-roadrit. Het parcours van de off-roadrit is ongeveer 50 km lang en wordt uitgezet over verschillende terreinen. Spectaculair is natuurlijk de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten. Onderweg hebben de organisatoren verschillende uitdagingen in het parcours opgenomen. De route is duidelijk aangegeven en op oversteekpunten staan officials het verkeer te regelen.

 

 

Voorinschrijving
U kunt zich van te voren aanmelden. Download het inschrijfformulier en eventueel het formulier voor de dag verzekering. Vul deze ook in. Het voordeel van, voorinschrijving is, dat je een ingevuld formulier hebt, maar dat de organisatie je, ook alle laatste info tijdig zal mailen, bijvoorbeeld bij afgelasten evenement door weersomstandigheden.

 

Kosten

De kosten voor deelname zijn 20 euro. Een dagverzekering kost 15 Euro.

Aan de off roadrit in Eext kan iedereen die in het bezit is van een MON off road pas, start- of trainingsbewijs deelnemen. Heb je deze niet, geen zorgen, dan kan je deelnemen op basis van een dagverzekering. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een motor met kenteken en verzekering.

NU INSCHRIJVEN

Quads worden dit jaar voor het eerst toegelaten. De start van de quads is om 10.30 uur.

Motoren: Alle gekentekende offroadmotoren die een GOEDE geluiddemper hebben

Quads: Alle gekentekende quads (geen landbouwquads) die een GOEDE geluiddemper hebben.
Deelnemen met een quad kan alleen als je vooraf hebt ingeschreven. Er nemen maximaal 150 quads deel. 

Verzekering: Er wordt gereden volgens het MON- reglement, d.w.z. dat een KNMV OTR-licentie niet aangeschaft hoeft te worden (wel een MON-dagverzekering tenzij je over een MON licentie beschikt). Dagverzekering kost 10 euro.

Adres: Jan Oostingweg te Eext

Geluidscontrole Voor de inschrijving wordt dit jaar weer op geluid gecontroleerd. Maakt je motor opvallend veel herrie dan is de kans groot dat je er tussenuit wordt gepikt voor geluidscontrole. De consequenties zijn dan voor de deelnemer. We weten allemaal dat een off road motor geluid maakt maar er is een verschil tussen geluid en asociaal veel herrie. Personen die een motor hebben met een “verkeerde” uitlaat weten dat zelf meestal maar al te goed. Zet er dus bij twijfel een dB-killer in. Dat maakt net het verschil.

 

Nog even wat informatie over een aantal belangrijke punten.

Keuren en betalen
Bij aankomst in Eext, volg de onderstaande stappen:

1. Zorg voor een volle tank!!
2. Eerst geluid motor laten keuren, inclusief rij- en kentekenbewijs!
3. Neem je inschrijfformulier mee, de controleur zal hierop aftekenen als alles akkoord is. Alles akkoord bevonden? Ga met je formulier – MON pasje of MON dagverzekeringsbewijs (€15,-) ondertekend (download formulier hier) mee naar het secretariaat en houdt contant geld gereed! Pinnen kan ook, maar kost €1,- extra!

Laatste update via e-mail
Als je, je via de site van te voren aanmeldt, ontvang je bij, bijvoorbeeld geen doorgang van het evenement, of mocht er belangrijk nieuws zijn voor 31 januari hierover informatie! Hou je e-mail dus goed in de gaten!

Parkeren
Parkeren kan dit jaar aan de Torenweg in Eext. Klik op deze link en bekijk de locaties rondom de OTR in Eext.

Starttijden
Secretariaat open 08.00 uur
Start motoren 09.30 uur
Start quads 10.30 uur
Laatste ronde 15.00 uur

Bij start/finish is er gelegenheid om iets te eten of te drinken. Ook is er een tankstation aan de route gelegen. De rit in Eext wordt georganiseerd onder de MON vlag.

Een paar belangrijke punten:
1. Rij nooit in tegengestelde richting
2. Ga niet zomaar stilstaan op smalle onoverzichtelijke plaatsen
3. Rij niet boven je eigen kunnen
4. Denk aan de vermoeidheid, zeker de tweede ronde als het parcours zwaarder is geworden.

5. Kijk zelf goed uit bij oversteken “jij bent verantwoordelijk, niet de vlaggenist”