Ondertekenen Exoneratieclausule nieuw bij off road rit Eext

OTR EEXT gaat definitief door
02/24/2016
OTR Eext 2016 … nog 2 nachtjes slapen!
02/26/2016

Ondertekenen Exoneratieclausule nieuw bij off road rit Eext

otr2016tekenenDe off the road rit in Eext op zondag 28 februari gaat definitief door. De oorspronkelijke route is ingekort naar 36 km. Maar alle onderdelen die de OTR van Eext interessant maken zijn in deze nieuwe route gehandhaafd. Nieuw dit jaar is dat deelnemers een zogenaamde exoneratieclausule moeten ondertekenen.

Met de toenemende claimcultuur in Nederland en de recente uitspraken van de rechter is het voor organisaties en organiserende sportbonden onbetaalbaar om alle aansprakelijkheid te verzekeren.

Daarom krijgen deelnemers in Eext een voorlichtingsfilm van 6 minuten te zien waar uitleg wordt gegeven van de risico’s van de off road sport en dat niet alle risico’s zijn te verzekeren. Na de film dient er een zogenaamd exoneratieclausule getekend te worden. Een exoneratiebeding is een juridische manier om wettelijke aansprakelijkheid vast te stellen.

Als je onderstaand schema in de juiste volgorde afhandelt, kost het je minimaal tijd en kun je daarna direct door naar de start.

 

  1. Online inschrijving
  2. Print je inschrijfformulier uit, en onderteken deze
  3. Dagverzekering afsluiten? Print het dagverzekerings formulier, en vul deze in. Onderteken beide vellen! (Verzekering met WA & PO dekking is op de dag zelf af te sluiten indien gewenst)
  4. Wacht tot 28 februari, en reis af naar Eext (met een volle tank)
  5. Bij aankomst ga je met je formulieren naar de motorkeuring
  6. Door naar de inschrijftent om de veiligheidsvideo te bekijken (met een kop koffie)
  7. Ondertekenen formulieren
  8. Betalen (Pinnen kan ook, maar kost €1,- extra!) en ontvangst startbewijs
  9. Genieten!