Phil Read eregast tijdens GP Eext 2016

Thema Historische Motor GP Eext: Gouden MV Agusta tijden herleven in Eext
03/31/2016
Jules Cluzel draagt GP Eext een warm hart toe!
04/27/2016

Phil Read eregast tijdens GP Eext 2016

Phil Read-2

Phil Read eregast op MV Agusta evenement

De Motor GP Eext staat in 2016 in het teken van het roemruchte Italiaanse merk MV Agusta. Het thema voor 2016 is letterlijk:

MV Agusta en collega Italiaanse merken

De flamboyante Brit Phil Read is de laatste wereldkampioen op MV Agusta (in 1974). Ook het jaar daarvoor werd hij al wereldkampioen op de MV Agusta na een lange reeks van overwinningen en wereld titels van Giacomo Agostini in de jaren daarvoor. Ago stapte over naar Yamaha, het merk waar Phil Read groot geworden is. Phil Read behaalde op Yamaha 1 wereldtitel in de 125 cc klasse en 4 wereldtitels in de 250 cc klasse. Daarna 2 keer wereldkampioen op een MV Agusta in 1973 en 1974. Tevens was hij 1 keer kampioen op het Isle of Man circuit in de 750 cc klasse.
Read word ook wel “The Prince of Speed genoemd”.Phil Read MV
Phil Read zal landen op het vliegveld Groningen Airport Eelde en is het hele weekend te gast bij de Motor GP om vervolgens op maandag weer te vertrekken. Op zaterdag zal hij de officiële opening verrichten in het bijzijn van de vrijwilligers en ’s avonds zal hij aanwezig zijn bij de meet and Greet/ Evening with the Stars. Zondag stapt Read op een MV Agusta die hij dan zal laten brullen zoals we dat gewend zijn.
De organisatie van de Motor GP is trots op de komst van deze motor- sport legende naar Eext. Weer een grootheid uit de Moto GP Hall of Fame kan zijn handtekening zetten op de GP Eext Wall of Fame.

READ mv agusta 75