Suzuki centraal GP Eext 2015

2 schaatsevenementen in 2015 / 2016 in Thialf
03/21/2015
Steve Parrish te gast op Motor GP Eext 2015
04/06/2015

Suzuki centraal GP Eext 2015

Nederlandse topcoureurs uit de Suzuki periode zijn bij de Motor GP Eext.

De Historische Motor GP Eext staat in 2015 in het teken van Suzuki. En wie mogen er dan absoluut niet ontbreken?  Juist…. de vaderlandse topcoureurs uit de tijd dat Suzuki de ranglijsten aanvoerde op nationaal maar ook op Internationaal  niveau.

Boet, Marcel, Wil.

In alfabetische volgorde en bij de voornaam, want zo zijn deze mannen bij iedereen bekend. Boet van Dulmen, Marcel Ankone en Natuurlijk Wil Hartog. Alle drie de heren zijn al eens, of meerdere keren, in Eext geweest. Maar op een Suzuki feestje mogen en willen ze niet ontbreken. De organisatie van de Motor GP Eext is heel blij met hun komst. Waarschijnlijk zullen zich nog meer Suzuki coryfeeën aansluiten bij deze drie, daar over later meer.

Wil Hartog,

ook bekend als de grasdroger uit Abbekerk of de Witte Reus, was voor het laatst in 2013 te gast in Eext. In dat jaar stonden de races op het Amerikaanse Daytona centraal. Specifiek het gouden team uit 1975. Tijdens de Evening with the Stars verscheen Wil Hartog in zijn gouden pak uit 1975 en kreeg daarvoor uitbundig de handen op elkaar. Hij had er nog wel even voor moeten trainen maar het pak zat als gegoten. In 2015 zal Wil rijden op een Heron Suzuki uit de stal van Steve Wheatman. Maar natuurlijk zal ook de TT winnende Suzuki in Eext aanwezig zijn.

Boet van Dulmen,

de Brabantse levensgenieter uit Ammerzoden is voor de tweede keer in Eext. De eerste keer was in 2013 bij de Daytona Revival. Na lang aandringen stemde den Boet er mee in om naar Eext te komen. Hij beleefde er een prachtig motorsport weekend, ongedwongen en gezellig. Hij had aangeven niet te rijden maar kon het niet laten. Hij bezorgde niet alleen zichzelf maar ook de aanwezige toeschouwers een niet te vergeten weekend. De organisatie, alle vrijwilligers en de aanwezige bezoekers van de Motor GP Eext zijn Boet daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Marcel Ankone,

de man die op het circuit van Francorchamps in 1976 een derde plaats behaalde in de 500 cc klasse. Achter de winnaar John Williams en Barry Sheene, die tweede werd. De motor waar Marcel destijds op reed was een Suzuki RG 500 met een topsnelheid van ongeveer 295 kilometer per uur. De motor werd geprepareerd door Gerrit Veldscholten, de man die nu nog steeds de technische man is in het team van Marcel Ankone. Marcel staat bekend als een echte gasgever op demo’s. Een motor journalist zei ooit eens: …die Ankone is echt gek. Daarmee gekscherend doelend op de hoge snelheden die Marcel ontwikkeld op de circuits. Gek is Marcel beslist niet, wel enthousiast, een zeer ervaren coureur die goed weet waar hij mee bezig is en bovenal een heel aardige kerel. Ankone is ook jarenlang werkzaam geweest bij de BV Nimag, de importeur van Suzuki in Nederland.