GP Eext vindt een unieke oplossing voor CO2 compensatie van de Off the road rit op 9 Februari

GP Eext organisator van de jaarlijkse off roadrit in Eext heeft een oplossing  gevonden ter compensatie voor de CO2 uitstoot.

De organisatie zal jaarlijks de CO2 uitstoot voldoende compenseren door bomen te planten langs de route of in de directe omgeving van de route.

Organisaties van gemotoriseerde evenementen wordt steeds vaker de vergunning geweigerd omdat gemeenten vinden dat er, volgens de huidige wettelijke norm, te veel CO2 wordt uitgestoten. Mondiaal wordt dit als een groot probleem gezien en oplossingen lijken nog ver weg. Maar niet binnen de gemeente Aa en Hunze.

Rond de organisatie van de jaarlijkse Off roadrit met motoren Eext is een platform gevormd met hierin vertegenwoordigers van: de gemeente, de provincie, natuurbeheersorganisatie en de organisatie van de off roadrit. Jaarlijks maken zij afspraken over veiligheid, herstel van natuur en wegen en uiteraard over de route.

Als organisatie hebben we besloten de CO2 uitstoot te compenseren door het poten van voldoende bomen in de directe omgeving van het parcours. Dit laatste maakt deze afspraak uniek.

CO2-uitstoot is bij een evenement als bijvoorbeeld de Off roadrit van Eext niet te vermijden, maar je kunt wel compenseren.

Het planten van bomen is een van de bekendste voorbeelden. Een boom haalt CO2 uit de lucht en zet die om in zuurstof en biomassa.

“Wij lossen het opwarmen van de aarde in Eext niet alleen op” Zegt voorzitter Dirk Jan Keijzer van GP Eext. “Maar wij veroorzaken het probleem ook niet alleen. “Wij voelen ons wel verantwoordelijk en zijn daarom graag bereid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van dit mondiale probleem”. “Wij zijn een groene gemeente”, “Wij vinden dan ook dit evenement duurzaam georganiseerd moeten worden.”

Tijdens de OTR 2020

  • Planten wij 25 bomen
  • Kan je voor 25 euro een boom kopen (zie stand bij de inschrijving) voor CO2 compensatie
  • De bomen planten wij in de nabijheid van het parcours