CLASSI 50CC GRASBAANRACE EEXT – 20 SEPTEMBER 2020

Stichting Motor GP Eext organiseert 20 september 2020 samen met www.classicccgrasbaanteam.nl en Ijsvereniging Eext corona-proof classic 50 cc grasbaanraces op de ijsbaan in Eext.

LOCATIE IJSBAAN EEXT (KAMPSTRAAT) AANVANG INSCHRIJVING 10.00 UUR
TRAININGEN 12.00 UUR – RACES 13.30

Voor de regionale liefhebbers zijn we op zoek naar deelnemers jong en oud.

Jong en oud kan zich opgeven om uit te komen in de regionale klasse mits de brommer uiteraard niet meer heeft dan  50cc!!!

Opgeven kan via de onderstaande link:

https://www.classic50ccgrasbaanteam.nl/evenementen/eext/

Het Classic 50cc Grasbaanteam behartigt de belangen van de 50cc Classic en Oldtimer grasbaanklasse. In de jaren ’50 tot ’80 was deze klasse ongekend populair. Grasbaan organisaties als o.a. De Dwerg, Bromfietsrenners Vereniging “Friesland”, MC NF, NGRV en FTBM waren indertijd zeer actief en dit resulteerde in zeer veel wedstrijden en evenementen door het gehele land waar de klassieke 50cc grasbaan klassen aanwezig waren.

De toegankelijkheid en de gezelligheid maakte deze klasse erg populair. Veel rijders zijn dan ook hun carriere in deze klasse begonnen. In de jaren ’90 is de klasse ophouden te bestaan door de vermodernisering van de techniek.

Sinds een aantal jaren heeft deze unieke tak van motorsport weer erg aan populairiteit gewonnen. Het in 2009 opgezette Classic 50cc grasbaanteam en de gelijknamige stichting in 2011, heeft als doel alle zaken rondom deze klasse in goede banen te leiden. Hierbij valt te denken aan het ondersteunen van demo’s en wedstrijden en het beheren van documentatie.

De motoren waarmee o.a gereden wordt zijn de Classics: in serie gebouwde Gebben 3, KVV, HEGU, VHS, HOMOET, Aspes, Fantic en HEJA’s. Hiernaast rijden er ook de zgn. Youngtimers: in kleine series gebouwde crossframes als AGS, Femsa, Gebben 1 & 2, De Jager, De Haan en ENPO’s met als hoofdvoorwaarde een maximale carburateurdoorlaat van 24 millimeter. In de oldtimer klassen (t/m bouwjaar 1968) zijn dit voornamelijk zelfgemaakte frames met motoren van merken als Kreidler, Sachs, Zundapp en Minarelli. In de klasses van het Classic 50cc grasbaanteam rijden enkel 50cc motoren met bouwjaar tot en met 1982. Zie voor meer informatie het C50ccgt reglement.

Dit evenement wordt dit keer in samen werking met GP Eext en de ijsvereniging Eext georganisseerd. Wij kennen de weg naar vergunningverleners en faciliteiten in de buurt. Om het lokale aspect te benadrukken worden lokale klasses aan het wedstrijdprogramma toegevoegd.

De stichting Classic 50cc grasbaanteam is aangesloten bij de Motorsport Organisatie Nederland (MON) www.mon.nl . Deze bond stelt ons in staat om onze wedstrijden en renners WA te verzekeren, van de snelste oud-Europese kampioen tot de jongste beginner. Onze renners rijden hierom met een MON Trainingsbewijs of kunnen per wedstrijd een Dagverzekering aanschaffen.

Het hebben van plezier in het grasbaan rijden staat bij dit team voorop.

De nadruk ligt dan ook op het recreatief rijden, want onze klassen rijden dan ook (bijna) nooit voor prijzen; meedoen is de grootste trofee!

Download hier het wedstrijd regelement.

Download hier het inschrijfformulier voor de regioklasse

Download hier het regelement voor de regioklasse

Download aanvullende MON corona protocol

Leeftijden van alle renners

 • Minibike vanaf 5 jaar
 • Bromfietsklasses vanaf 7 jaar
 • 65cc vanaf 7 jaar
 • 85cc vanaf 10 jaar
 • 50cc Classic, 50cc Youngtimer en 50cc Oldtimer vanaf 12 jaar
 • Pitbike en viertakt klasse tot 150cc vanaf 10 jaar
 • 125 cc tweetakt vanaf 15 jaar
 • 250cc vanaf 18 jaar
 • De maximale leeftijd van de deelnemende renners is 70 jaar

Renners moeten dragen:

 • cross shirt met lange mouwen of 2x T-shirt met lange mouwen
 • crossbroek,
 • crosslaarzen,
 • goed passende en goedgekeurde helm,
 • crossbril