Eerste serie van 20 bomen ter CO2 compensatie geplant

Online inschrijving OTR Eext geopend!
01/12/2020
Opbouw OTR Eext in volle gang
02/01/2020

Zaterdag 1 februari Eext – Het is een actueel onderwerp de laatste maanden; CO2. Bouwprojecten komen tot stilstand en de snelheid op veel snelwegen gaat flink naar beneden. Ook ondervinden veel evenementen problemen. Organisaties van gemotoriseerde evenementen wordt steeds vaker de vergunning geweigerd omdat gemeenten vinden dat er -volgens de huidige wettelijke norm- te veel CO2 wordt uitgestoten. Dit wordt als een groot probleem gezien en oplossingen lijken nog ver weg. Maar niet binnen de gemeente Aa en Hunze waar Eext deel van uit maakt.

Rond de organisatie van de jaarlijkse Off roadrit met motoren in Eext is een platform gevormd met hierin vertegenwoordigers van: de gemeente, de provincie, natuurbeheersorganisaties en de organisatie van de off roadrit. Jaarlijks maken zij afspraken over veiligheid, herstel van natuur en wegen en uiteraard over de route. Dit jaar heeft het bestuur van de off roadrit doen besluiten, ook de CO2 uitstoot te compenseren.

“Als organisatie hebben we besloten de CO2 uitstoot te compenseren door het poten van voldoende bomen.” Aldus de voorzitter van de OTR in Eext, Dirk Jan Keijzer. “Vandaag planten we de eerste bomen uit een serie van twintig stuks. Tijdens het evenement volgende week zondag hebben deelnemers de mogelijkheid voor 25 euro een boom te doneren”.

Volgende week ook je eigen boom doneren? Dat kan! Er is tijdens de OTR een speciale stand ingericht bij de inschrijving waar geïnteresseerden donateur kunnen worden. Dit kan éénmalig voor 25 euro. Wij zorgen ervoor dat de boom in Eext een mooi plekje krijgt.